Vår historie

SMYKKEVERKSTEDET EMBLA produserer sølv- og emaljesmykker. Vi har egen butikk i Risør, samt at vi selger til gullsmeder, husflid og gallerier over hele landet. Designansvarlig er Asta Gautland Andersen.

Embla ble startet som et AMO-kurs i 1992, hvor kursdeltakerne fikk fagopplæring i gullsmedfaget. I dag drives bedriften av to kvinner som har vært med helt fra starten. Disse to utfører også smykkeproduksjonen selv. Bedriften har et sjarmerende verksted i forbindelse med eget utsalg sentralt beliggende i Risør.

Risør

Risør har så mye å by på, både sommer som vinter. Om sommeren er det et yrende liv i sentrum med turister og fastboende side om side, som nyter godt av det som byen har å tilby; festivaler, konserter, intime opplevelser og hyggelige mennesker.

Vinterstid har turistene reist hjem til sitt, og byen og lokalbefolkningen vender tilbake til dagliglivet – omkranset av skjærgården, fiskebåtene, stille bølgeskvulp og måkeskrik. Det er fra disse nære kystomgivelsene Embla Design henter inspirasjon til sine smykkekolleksjoner. Hvert smykke er en hyllest til naturen omkring og gleden over å kunne bo i Risør!

 

» – Du tar sjansen nå. Et kort besøk i Risør kan forandre livet ditt. Det har skjedd med ganske mange.  Det som skulle være et kort besøk kanskje bare noen timer eller en dag – har blitt et livslangt forhold.»

Per Kr. Lunden, ordfører i Risør