Skip to main content

Informasjons-
kapsler

Informasjonskapsler


Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres av nettleseren på din datamaskin. Informasjonskapslene lagres kun lokalt, og gir ikke www.embladesign.no tilgang til opplysninger om det og din bruk ut over punktene nedenfor.

Kapslene vi bruker:

Statistikk

Vi bruker Google Analytics for å samle statistikk om bruken av nettstedet. På denne måten få vi innsikt i hvordan vi kan gjøre tjenesten enda bedre. Vi får informasjon om hvilke sider og tjenester som benyttes, hvor brukeren kommer fra, tid brukt på sidene osv. Google Analytics sletter personidentifiserende opplysninger ved mottak, og IP-adressen din blir anonymisert.

Google Analytics bruker informasjonskapsler som starter med _ga og _gat. _ga benyttes for å smale informasjon om besøk til analyseformål, og fjernes etter 2 år. _gat benyttes for at Google Analytics skal vite hvilken hjemmeside som skal spores og hvor informasjonen skal sendes, og fjernes etter 10 minutter.

MinSide, nettbutikken og publiserings-
løsningen

MinSide, nettbutikken og publiseringsløsningen

www.embladesign.no er bygget på publiseringsløsningen WordPress. 

Publiseringsløsningen vi bruker, WordPress, benytter informasjonskapsler for å lagre innstillinger for brukere som logger inn i systemet. Dersom du logger inn i WordPress settes informasjonskapsler for å huske dine innstillinger og gjenkjenne deg neste gang du besøker siden. Det lagres kun informasjon om innloggede brukere i disse kapslene, og de deles ikke med tredjeparter.

WordPress

Du kan bruke www.embladesign.no uten informasjonskapsler om du ønsker det. I innstillingen i nettleseren din kan du velge om, og eventuelt hvilke, nettsider som har lov til å lagre informasjonskapsler på din maskin.

Her kan du lese om hvordan du administrer informasjonskapsler i nettleseren:
https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Google har utviklet et tillegg du kan installere, slik at Google Analytics ikke fungere i din nettleser .

Her kan du lese om hvordan du skrur av Google Analytics i din nettleser
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en